2019(e)ko urtarrilaren 1(a), asteartea

2018a bukatzeko, Elkartasun Lasterketa eta San Silbestrea

Urtea kirola eginez bukatzea bezalakorik ez dago eta, aurten ere, Haurtzaro Atletismo Taldean horrela agurtu nahi izan dugu 2018a. Elkartasun Lasterketan eta San Silbestrean, bietan parte hartu dugu, aldarrikapen eta festa giroan primeran pasatzeaz gain, emaitza bikainak lortuz.

ELKARTASUN LASTERKETA

Urteko azken igandearekin batera, urtero bezala, Elkartasun Lasterketa burutu zen Oiartzunen. Haurren lasterketetako lanetan esku bat botatzen ibili ondoren, Atletismo Taldeko kide askok lasterketa luzean parte hartzeko aukera ere izan genuen,  lagun artean, beste 220tik gora korrikalarirekin batera.

Eta, helburua parte hartzea eta aldarrikapena izaten bada ere, zenbait taldekide lehiatzera atera eta emaitza bikainak lortu genituen: txapela nesketan (Ane Etxebeste) eta mutiletan (Aritz Leonet). Anek, hasieratik indartsu aterata, minutu eta erdin hobetu zuen bere lehengo urteko denbora, 16 urterekin bigarren aldiz garaipena lortuz. Aritzek, ordea, hainbat lasterketa bikain egin ondoren, lehengo urteko 3. postua eta denbora hobetuz herriaren aurrean txapela jaztea lortu zuen lehenengo aldiz. Zorionak biei!

Sailkapena ikusteko, klikatu HEMEN.

Argazkiak ikusteko, klikatu HEMEN.

ERRENTERIAKO SAN SILBESTREA

Abenduaren 31ean, nola ez, urteroko zita: San Silbestrea. Haurrak lehenengo eta helduak ondoren, taldeko parte hartze handia izan genuen. Benjamin, alebin eta infantilek, elkarrekin beroketa eder bat egin ondoren, primeran pasa zuten Oreretako kaleetan zehar korrika. Hauena bai sasoia, baita oporretan ere!

Eta, bukatzeko, helduen lasterketak: laburra eta luzea. Laburrean, emakumezkoen sailkapenean, Hiart Ibarguren izan zen lehenengoa eta Amaiur Errazkin bigarrena, lasterketa zati bat elkarrekin egin ondoren. Luzean, berriz, lehenengo hamar postuetan hiru Haurtzaroko atleta sartu ziren: Aritz Leonetek bigarren postua lortu zuen (bezperako berotualdiaren ondoren), Borja Manchadok hirugarrena eta Mikel Hoyosek hamargarrena. Ezin aipatu gabe utzi Xabier Belaunzaran atleta handiaren lasterketa, haurrekin entrenatzaile lanak burutu ondoren.

Sailkapena LUZEA ikusteko, klikatu HEMEN.
Sailkapena LABURRA ikusteko, klikatu HEMEN.